zanašanje na hrano

Zakaj ni pametno, da se zanašate samo na hrano

Verjetno ste že večkrat slišali nasprotujoče si informacije o prehranskih dopolnilih. V trgovinah in na spletu je na voljo na tisoče vitaminov, mineral in drugih posebnih dopolnil, da ni nič čudnega, da smo ljudje zmedeni. Pravo vprašanje je, ali kateri od teh dodatkov dejansko pomagajo, ali gre samo za to, da ljudje drago plačujemo izdelke, ki niso nič drugega, kot Blažev žegen? Ali še huje, so morda celo škodljivi?

Zaradi hitrega življenjskega tempa in predvsem zaradi »instant« družbe, v kateri mora biti vse hitro in lepo, ni pa pomembno, kakšna je vsebina, se vrednost dobrih hranljivih snovi, ki jih vsakodnevno vnašamo v svoje telo, manjša. Tudi če se trudite in samo pripravljate hrano, za katero veste, da je kakovostna, je vseeno smiselno, da razmislite o določenih prehranskih dodatkih.

Razlogov za to je veliko, tokrat naštejmo samo dva, ki sta povezana z našo naravo in okolico.

  1. Kakovost prsti se slabša

Zaradi intenzivnega kmetijstva, ki ga narekujejo vedno večja potreba po hrani in hkratno nižanje stroškov, je zemlja izčrpana, v njej je vedno manj vitaminov, mineralov in mikrobov. Zato je potrebno dodajati umetna gnojila, ki pomagajo rastlinam, da čim bolj zrastejo do takrat, ko jih poberemo ali požanjemo, vendar njihova hranilna vrednost po kakovosti ni primerljiva s tisto, če bi rastline rastle na bogati zemlji.

  1. Slabša voda

Prav tako kot zemlja je tudi voda izropana mineralov zaradi sodobnih prijemov kmetovanja. Še huje je, kadar pijemo ustekleničeno vodo, ki je ponavadi filtrirana in so jih odvzete določene snovi, ki jih, čeprav v manjših odmerkih, še vedno najdemo v vodi iz pipe.

Vzrokov za siromašnejšo hrano je še veliko, ampak dejstvo ostaja, da našemu telesu zelo verjetno primanjkuje določenih snovi za zdravo in kakovostno življenje. Trgovina s prehranskimi dopolnili je zato smiseln naslov, na katerem lahko poiščemo vse tisto, kar nam manjka in poskrbimo za ravnovesje v telesu.

Dodaj odgovor