psihoterpaija

Duševno zdravje in psihoterapevt

Je ob vas oseba, kateri lahko brezpogojno zaupate, poveste vse, brez bojazni, da bi vas kadarkoli izdala? Brez zadržkov lahko pred njo govorite o čimerkoli? Potem ste zares srečnež. Ali pa so kljub temu tudi takšne stvari, katerih ne morete kar tako povedati. Razumljivo. Velikokrat smo pred ali za izkušnjami, ki bodo ali so pustile na nas določen slab odziv. Nekako ne znamo reagirati, nismo prepričani, smo zbegani, ipd. Morda pa je takrat čas, da psihoterapevt zamenja oziroma zasede mesto, ki vam manjka. Mesto osebe, kateri lahko popolnoma zaupate. Psihoterapija pa vam pomaga, da prebrodite to negotovo obdobje.

Mogoče ste le v določenem konfliktu s partnerjem ali nekom drugim. Želite stanje izboljšati in razumeti drug drugega. Želite še nekako ugotoviti, ali sploh ima nekaj smisel. Ipd. Toliko vprašanj, pa brez ustreznih odgovorov. Toliko možnosti, pa vendar ne vidite rešitve? Nič hudega, ste le v obdobju, ko niste prepričani vase. Morda pa na vašo situacijo nekdo drug vidi zelo drugače. Recimo, psihoterapevt. Ki je tudi hkrati strokovnjak. In bo morda psihoterapija tista, ki bo nepričakovano odpravila vse dvome. Zares odlična in tako zelo enostavna rešitev, mar ne?

V veliki meri smo za lastno življenje odgovorni najbolj sami. In morda bomo tudi kdaj slišali, da vse kar se nam dogaja, smo povzročili tudi sami. Pa temu ni tako, saj so tudi situacije, na katere nismo bili pripravljeni, so se zgodile in jih seveda želimo izboljšati na najboljši možni način. Morda je prvi na najboljši naslov psihoterapevt, pri katerem bodo vse naše tegobe ostale pri nas in njem, morda bodo izgubile na teži ali pa bomo ugotovili, da je naše stanje resnejše, kot se nam je zdelo. Primerna našemu stanju pa je seveda psihoterapija, rešitev, ki je danes izredno priljubljena med ljudmi različnih starostnih skupin in z različnimi stiskami ter potrebami.

Dodaj odgovor