Ustanovitev doo brez kapitala

ustanovitev doo brez kapitalaVedno več je ljudi, ki se odločajo za ustanovitev lastnega podjetja. Za to obstajajo različni razlogi, to so lahko nezadovoljstvo na obstoječem delovnem mestu, dolgotrajna brezposelnost ali pa kreativna ideja, ki ima potencial za dober zaslužek. Ustanovitev podjetja je danes zelo enostavna, saj je bilo v zadnjih letih ustanovljenih ogromno VEM točk. Te nudijo vse pravno-formalne storitve in svetovanje za ustanovitev podjetja na enem mestu. Novo ustanoviteljem podjetja je prihranjenega veliko časa, saj jim ni potrebno obiskovati različnih uradov in notarske pisarne. S tem pa prihaja tudi do vedno več novoustanovljenih podjetij.

Velika večina storitev za ustanovitev podjetja je brezplačna, z izjemo kakšne notarske takse. VEM toče obstajajo tudi v elektronski obliki, to pomeni, da lahko vse uredite preko spleta. S tem načinom lahko ustanovite svoje podjetje v primeru če se odločite za družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) ali samostojni podjetnik (s.p.). Za ustanovitev d.o.o. potrebujete začeni kapital v vrednosti 7.500€, ki je lahko v obliki denarnega ali stvarnega vložka. Za ustanovitev s.p. začetni kapital ni potreben, vendar pri tem nosi odgovornost podjetja lastnik s svojim osebnim premoženjem.

Vedno več pa je podjetij, ki vam omogočajo enostaven začetek poslovanja, saj vam ponujajo ustanovitev doo brez kapitala. To pomeni, da vam razne agencije ponujajo odprtje ali nakup že ustanovljenega podjetja d.o.o. Za začetek takšnega podjetništva ne potrebujete 7.500€ začetnega kapitala, ampak je potrebno odšteti za podjetje nekje med 200 in 400€, odvisno za kakšno dejavnost se odločate in pri kateri agenciji kupujete. Agencije vam pripravijo vso potrebno dokumentacijo, tako da vi samo enkrat obiščete notarja. Prav tako pa je prepisano ali ustanovljeno podjetje na vas zelo hitro, in sicer v roku 48 ur.

Vsak način podjetništvo ima tako prednosti kot tudi slabosti, zato se je pred dokončno odločitvijo pametno informirat in izobraževati. Podjetniška pot je zelo zahtevna, vendar pa je sama ustanovitev podjetja hiter, brezplačen in nezahteven postopek.

Dodaj odgovor