Zvoüna izolacija cena

Prenova ostrešja

Ostrešje je šibka točka mnogih stavb. Pogosto ta sicer ne pride do izraza, saj stanujemo varno v spodnjih nadstropjih in prostorih, ki so od strehe dovolj oddaljeni in dobro zaščiteni z vmesnimi plastmi materiala in prostora. Se pa določene pomanjkljivosti izkažejo, ko se lotimo kakšnih posegov pod streho. Morda je to adaptacija mansarde, morda pa le obnova napušča ali drugi opravki na zunanjosti.

Urejanje podstrešja

Če se lotevamo adaptacije mansarde, bo treba verjetno močno prilagoditi tudi samo ostrešje. Posebne pozornosti si zaslužita toplotna in zvočna izolacija, cena celotnega projekta je namreč v veliki meri odvisna prav od tovrstnih posegov. Če je možno vgradnjo izolacijske plasti opraviti suhomontažno, večjih težav ne bo. Prav tako je v tem primeru za toplotno oziroma zvočno izolacijo cena dokaj ugodna, saj so poceni tako materiali kot sama dela.

Pri urejanju podstrešja se v povezavi s samim ostrešjem pojavijo še druge obveznosti, je pa to precej odvisno od vsakega posameznega primera in od želja. Kot omenjeno sta med glavnimi posegi toplotna in zvočna izolacija, cena za adaptacijo mansarde pa mora vključevati še nekatere druge večje ali manjše posege.

Urejanje zunanjosti

Pod streho je tudi na zunanji strani stavbe veliko dela, pa tudi veliko s tem povezanih stroškov. Že za napušč cena na primer predstavlja določen izziv, še posebej, če želimo zagotoviti kar najboljšo možno funkcionalnost takšnega elementa. V nekaterih primerih se pojavijo težave zaradi slabega napušča, lahko celo velike nevšečnosti. Za napušč cena torej ne sme biti primarni dejavnik pri gradnji, temveč moramo v prvi vrsti poskrbeti za kakovostno opravljeno delo.

Enako velja za druge elemente. Če se lotevamo prenove celotnega ostrešja, so s tem gotovo povezani znatni stroški. Za napušč cena v tem primeru predstavlja skorajda zanemarljivo vsoto. Imamo pa še več drugih del, ki prinašajo različne izzive. Že na primer s fasado je v nedostopnih kotičkih pod streho pogosto veliko dela.

Dodaj odgovor