Pasji briketi

Najboljša hrana za pse

Katera hrana za pse je najboljša? Na to vprašanje seveda ne moremo podati enoznačnega odgovora, ki bi odpravil vse težave in skrbi, ki jih imamo pri izbiri pasje hrane. Tako kot pri ljudeh tudi pri psih naletimo na številne različne okuse, nekateri kosmatinci so zelo zahtevni in ne bodo kar tako pristali na vsak obrok. Vseeno pa lahko orišemo nekatere odlike, po katerih prepoznamo kakovostne izdelke.

Tako briketi kot mokra hrana lahko psu ponudijo vse, kar potrebuje za zdravo in aktivno življenje. V obeh primerih pa je treba poskrbeti za to, da je hrana res kakovostna, saj to ni samoumevno. Možno je najti tako mokro hrano kot brikete slabše kakovosti, še posebej seveda v nižjem cenovnem razredu. Za nizko ceno gotovo ne bomo našli dobre hrane.

Mokra hrana velja za kvalitetnejšo, a dobri pasji briketi se lahko s temi izdelki povsem dostojno kosajo. Res pa je med briketi malo več tveganja za napake pri izbiri, saj je na voljo več izdelkov po nižji ceni. Dobri briketi bodo navdušili psa ter prinesli vsa potrebna hranila, poleg tega pa so tudi hrustljavi in žvečljivi, idealna kombinacija za privlačen obrok. Čisto možno je, da se bodo pasji briketi izkazali za najboljšo možnost, a treba je izbrati izdelke iz višjega razreda.

Okus kosmatincev

O tem, katera je najboljša hrana za pse, v končni fazi odločajo psi sami, saj oni jedo in ocenjujejo okus ter izkažejo svojo izkušnjo z različnimi reakcijami, pa tudi z zdravjem, izgledom in energijo na dolgi rok. Najboljša hrana za pse bo kužku v veselje, ob slabi hrani pa bo vihal smrček in izgubil svojo igrivo energijo. Upoštevajmo te znake, saj so najbolj neposredna informacija o tem, ali smo z izbiro hrane zadeli v polno ali pa bo treba morda izbrati kaj novega.

Dodaj odgovor